tlissewegenartje

tlissewegenartje

HET PLEZANTSTE WANDELCLUBJE WINT DE EERSTE PRIJS OP DE TREFDAG

DorpsnieuwsGeplaatst door tlissewegenartje do, oktober 05, 2017 21:26:42

Een mysterieuze vondst op de zolder van 'lokaal dienstencentrum Van Volden' zorgt voor de nodige rumoer en gissingen. Een receptenboek uit de Middeleeuwen werd gevonden tijdens de voorbereiding van de verhuizing naar de Barrièrestraat, waarbij enkele regels lijken te ontbreken van een welbepaald recept. Nog vreemder wordt de hele zaak, wanneer plots een monnik het receptenboek opeist als eigendom van zijn abdij.

Dit was de start van de jaarlijkse 'Trefdag' georganiseert door de locale dienstencentra ocmw Brugge in dienstencentrum Van Volden waarbij ook enkele leden van het plezantste wandelclubje uit Lissewege aan deelnamen. 60 Deelnemers werden in verschillende 'Brugse gilden' verdeeld waarbij ons wandelclubje de naam 'Molenaarsgilde' kreeg.

Zoals gebruikelijk is er steeds een wandeling met zoektocht waarbij vragen moeten opgelost worden en enkele doe-vragen waarbij men mee moet doen aan verschillende opdrachten. De laatste opdracht was een recept maken van een lekker brouwsel met verschillen zelf uitgekozen ingrediënten. Dit brouwsel zou dan geproefd worden door een jury.

Na het beraadslagen van de jury werd ons wandelclubje beoordeelt dat ze het beste drankje hadden gemaakt en met de samentelling van de verschillende opdrachten de éérste prijs behaalden.

Bier- en kaasproef

Het brouwen en bewerken van een nieuw lekker drankje

Een strenge jury beoordeelt de verschillende brouwsels

Het plezantste wandelclubje met hun éérste prijs!

(excuses voor de bedenkelijke kwaliteit van de foto's)  • Reacties(0)