tlissewegenartje

tlissewegenartje

VLAAMSE HAVENDAG TE ZEEBRUGGE

DorpsnieuwsGeplaatst door tlissewegenartje ma, september 25, 2017 23:29:52

Zeebrugge is een jonge haven met een moderne infrastructuur. De totale goederenoverslag steeg van 14 miljoen ton in 1985 tot een volume van bijna 38 miljoen ton vandaag. De haven is dan ook een belangrijke Europese speler. De roll-on-roll-off-trafiek en het containerverkeer alleen al maken meer dan drie vierde van de totale Zeebrugse goederenoverslag uit. Het merendeel van de ladingen verlaat de haven per vrachtwagen. Toch neemt het aandeel van het spoor toe. Heel wat goederen komen ook aan per schip om opnieuw per schip te vertrekken (zee- en binnenschepen).

Zeebrugge is bovendien een cruciaal knooppunt voor onze energievoorziening, met drie aardgasterminals en tientallen windturbines. De bedrijven in het havengebied Brugge-Zeebrugge realiseerden vorig jaar een directe toegevoegde waarde van bijna 1 miljard euro (cijfers van de Nationale Bank). Bijna 20.000 mensen danken hun job aan dit knooppunt waaronder al 1.750 personen bij de Belgische Marine en waar zeeschepen, vrachtwagens, treinen en binnenvaartschepen elkaar ontmoeten. Hier worden de goederen die je straks in de winkelrekken vindt voorzichtig en effici├źnt behandeld.(http://www.vlaamsehavendag.be)

Op zondag 17 september openden heel wat bedrijven hun deuren voor het grote publiek. Het Pierre Vandammehuis, naast de grote zeesluis aan de Isabellalaan, vormde het centrale vertrekpunt. Op deze plaats mochten we alvast Minister Ben Weyts en onze Burgemeester Renaat Landuyt begroeten.

Enkele sfeerbeelden.........KLIK HIER of anders HIER!  • Reacties(0)