tlissewegenartje

tlissewegenartje

INHULDIGING A11

DorpsnieuwsGeplaatst door tlissewegenartje ma, augustus 28, 2017 23:42:01

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) heeft afgelopen zaterdag (26/8) de A11 tussen Brugge en Knokke-Heist officieel ingehuldigd.

Vele duizenden mensen konden te voet, met de fiets of met een toeristentreintje de A11 op. De feestelijkheden vonden plaats tussen 11 en 17 uur. Er waren verscheidene fietstochten uitgestippeld. Tussen 13 en 17 uur was er animatie aan de tunnels in Westkapelle. Kinderen konden er hun behendigheid testen of een springkasteel uitproberen. Wie met de auto kwam, kon parkeren in de Dudzelestraat, Sluisstraat en Herenstraat in Westkapelle, op de terreinen van Madoe langs de Pathoekeweg in Brugge of in de Margareta van Oostenrijkstraat in Zeebrugge.

De nieuwe snelweg heeft drie grote doelstellingen. Hij moet voor een vlotte verbinding zorgen tussen de N31 in Brugge en de N49 in Knokke-Heist. Daardoor is de haven van Zeebrugge beter bereikbaar en verhoogt de verkeersveiligheid door havenverkeer en lokaal verkeer van elkaar te scheiden. Voorts moeten onder andere de fietsroutes de woonkwaliteit van de regio vergroten. Tenslotte zullen toeristen veel vlotter naar de Oostkust kunnen rijden.

Een minpunt aan deze inhuldiging waren de vele Cyclo-toeristen die gevaarlijk aan veel te grote snelheid tussen de gewone fietsers met kinderen of ouderen reden of 'vlogen'. Moeten deze mensen met hun koersfiets zich laten gelden op zo'n evenement? Vele mensen waren dan ook niet te spreken over het gedrag van deze individuen!

Op vrijdag 1 september wordt de A11 opengesteld voor het autoverkeer.

Een sfeerbeeld van deze inhuldiging........KLIK HIER  • Reacties(0)