tlissewegenartje

tlissewegenartje

DIENSTENCENTRUM LEVENSVREUGDE ORGANISEERT DAGUITSTAP

DorpsnieuwsGeplaatst door tlissewegenartje za, juli 22, 2017 22:50:44

Daguitstap Flanders Fields (ism dc Van Volden)

Woensdag 9 augustus om 7.45 uur.

In een land waar oorlog heeft gewoed, gaat die niet gauw meer voorbij, ook niet als die oorlog inmiddels een eeuw achter ons ligt. Voor elk van de meer dan 600.000 doden die vielen in ons land, voor elk van de ruim 425.000 graven en namen op monumenten en voor de honderden andere sporen en relicten in de frontstreek, voor elk van de miljoenen getroffenen (fysisch of psychisch gewonden, vluchtelingen en gedeporteerden) bestaat er een verhaal van verdriet, pijn en beproeving ergens in de wereld.

De Vredesstad Ieper en het In Flanders Fields Museum bewaren de band met dit oorlogsverleden. Omdat het belangrijk is voor wie vandaag over oorlog en vrede wil spreken.

Het In Flanders Fields Museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. Het is gevestigd in de heropgebouwde Lakenhallen van Ieper, een belangrijk symbool van oorlogsleed en van wederopstanding daarna. De volledig nieuwe permanente tentoonstelling (opening 11 juni 2012) vertelt over de inval in België en de eerste maanden van de bewegingsoorlog, over de vier jaar stellingenoorlog in de Westhoek - van het strand van Nieuwpoort tot de Leie in Armentières -, over het einde van de oorlog én over de voortdurende herdenking sindsdien.

Dit instappunt bevindt zich centraal binnen het provinciedomein De Palingbeek, niet ver van de grote parking. Het vormt de toegangspoort tot het unieke oorlogslandschap "The Bluff", het Molenbos, en verderop de beroemde site Hill 60, de kratersite Caterpillar (domein De Vierlingen), de mooie begraafplaats Larch Wood Cemetery en omgeving. Deze realisaties worden zowel financieel als technisch gedragen door de provincie West-Vlaanderen, in goede samenwerking met de stad.

We starten om 7.45 stop Lissewege – 8.00 uur stop Magdalenakerk

Rond 9 uur stop voor koek en koffie

Van 10 – 12 uur : bezoek flanders field met gids

12.15 uur : maaltijd in Iepers dienstencentrum

14.15 – 17.15 uur : busrondrit met gids : Speuren naar sporen van de grote oorlog.

17.30 : afsluitdrankje

Voorziene tijd terug : 19.30 uur.

Prijs : 45 euro  • Reacties(0)//www.tlissewegenartje.be/#post4736